Everything about you - kapitel 12

Ingenting kunde förstöra det här ögonblicket. Det kändes precis som i en romantisk film, som en av de där kyss scenerna. Jag log lyckligt och lutade huvudet mot Nialls axel och en rysning gick genom kroppen då han slog armarna runt min midja i en kram.
"I really looking forward get to know you better" viskade han och jag kände hans andedräkt mot min kind. Jag rodnade svagt och stängde ögonen. Jag ville att den här stunden aldrig skulle ta slut.

 3 veckor senare

"Maya, hurry up! We have to pick up Tess from the airport, her flight will be here in an hour, and it's pretty far to Heathrow, hurry!" Jag såg mig stressat omkring i mitt rum, och kollade så allt var någolunda i ordning och ihop plockat. Min kusin Tess skulle komma idag, och trots att jag hade haft hela veckan på mig att storstäda, var det inte förrens igår jag hade börjat med det. Jag pustade ut och tog upp väskan från sängen och rusade sedan ner för trappan och ut i hallen. Jag drog snabbt på mina lädersandaler och min jeansjacka, drog en hand genom håret och fixade till solglasögonen.  
"Seriously Maya? Now? We don't have time, we have to hurry so she don't need to wait for us!" Jag kände mammas blick och log svagt för mig själv. Det hade blivit en vana att vi pratade engelska även med varandra nu för tiden, dels för att underlätta för Alex och för att vänja in oss i språket. Dessutom så var jag tvungen att prata engelska med killarna och Niall, de kunde bara säga 'kött bullar' och 'vi älskar dig' på svenska. Ett leende spreds på mina läppar när jag tänkte på honom. Jag hade känt killarna i drygt en månad nu och jag var verkligen glad att jag fått lära känna dem. Trots den korta tiden jag känt dem, var de redan som mina bröder.

45 minuter senare satt jag, mamma och Alex på Heathrow och väntade på planet från Stockholm skulle komma. Jag studsade nästan där jag satt, jag hade verkligen saknat Tess. Det var över ett halvår sedan jag träffat henne senast, och vi hade mycket att ta igen, och det på bara två veckor.
En stund senare hördes en röst i högtalaren att planet hade anlänt och att passagerarna snart var tillåtna att börja kliva av flyget. Jag log brett och rusade fram till bagage hämtningen och stod spänt och väntade på att folket skulle börja komma ner för trapporna. Det tog inte lång stund innan jag skymtade en blond tjej med stora, nästan jade gröna ögon och en grå mössa på huvudet. Nog var det Tess alltid, hon hade sin personliga stil och man kunde se henne på långt håll.
"Tess, over here!" Jag log och vinkade till henne. Hon såg mig direkt och kom snabbt springandes emot mig och mamma. Vi stod en stund och kramade varandra och grät av lycka och hoppade runt i en ring, innan vi tog oss samman och log mot varandra istället.
"Oh my god, you don't know how much I've missed you hunnie, and I can't belive that you're finally here" Jag log genom tårarna och tittade på henne. Hon var min kusin, men även min syster. Jag suckade och drog ett lugnande andetag.
"Eller hur, åhhh vad spännande, jag är i London nu for gods sake!!! aahhh! oh, and what's with the english?" Hon log och tog sin resväska från bandet.
"Oh, jag forgot.. oj, fan. Sorry Tess, jag glömmer av mig, vi pratar bara engelska hemma nu, du vet, för att vänja oss vid språket och det" Jag log och tog hennes ryggsäck som hon hade haft som handbagage.
"Ähh, ingen fara. Jag får väl vänja mig vid det jag med" Hon log tillbaka och gav mamma en kram.
"Hej moster, jag har saknat dig"
"Gud så stor du har blivit Tess, det märks att det var länge sedan vi sågs sist. Du brås på din far ser jag" Mamma log och gav Tess en till kram innan vi började gå ut mot bilen. Alex tittade nyfiket på Tess, men han hade inte vågat säga nånting ännu.
"Who's this little fellow?" Tess log försiktigt och såg på Alex som gömde sig bakom mammas knän.
"This is Alexander, Joe's son, and my stepbrother. Alex, this is my cousin Therese I told you about. Say hello"
"Hello, nice to meet you"
"Nice to meet you too Alexander, Is it okay that I call you Alex? YOu can call me Tess" Han nickade glatt och log sött mot henne.

När vi var vi hemma igen visade klockan 10 i 5, så jag visade snabbt Tess upp för trappan till mitt rum. Hon blev chockad när hon fick se rummet, och stirrade på mig med öppen mun. Jag log och visade henne vars hon kunde lägga sin väska och drog sedan med henne på en kort rundtur i huset.
När vi sen var klar, slog vi oss ner i soffan i vardagsrummet med varsitt glas cola i handen. Vi satt och slö tittade på ett repris program av Alan Carr aka Chatty Man. Jag gäspade och gav klockan i köket en snabb blick. Den visade 10 över 6. Jag gav Tess en blick och log svagt mot henne. Man såg på henne att hon var trött efter resan, hon satt nästan och sov i soffan bredvid mig.
"Vi ska väl inte göra så mycket mer idag, eller hur? Jag är ganska trött..." Hon gäspade och tog en klunk av sin cola.
"Nejdå, du kan vara lugn. Tess, vi har 2 veckor på oss att se London" Jag log och gav henne en kram.
Det var så skönt att äntligen ha henne här. Resten av dan satt vi och småpratade om vad som hade hade hänt sen senaste gången vi träffats och hur livet i norrbotten var, medans regnet smattrade i hållande mot rutorna. Det hade regnat och varit mulet i över en vecka nu, vilket var trist. Fast vad kunde man vänta sig, det här var ju ändå London.

Det kändes underbart att bara chilla och slappa för en gångs skull, och framåt 7 snåret kände jag hur jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag kvävde en gäspning och tog upp mobilen. Jag hade två olästa sms. Jag öppnade dem nyfiket och såg att det var Niall som hade skrivit båda. Jag log svagt för mig själv.
"Vad ler du åt?" Tess såg på mig och böjde sig sedan fram för att försöka läsa mitt sms. Jag gömde undan telefonen och log lurigt.
"Ingenting... eller.. Jo, en sak, men det får inte du veta" Jag rodnade och log.
"Åhh, det är nån kille, eller hur? Tell me!" Hon log uppspelt och såg på mig med nyfiken blick.
"Kanske det kanske" Jag suckade trött och svarade på Niall's sms. Killarna hade nyss kommit tillbaka från Sverige och skulle nu komma hit och spela in de sista låtarna på sin skiva. Det skulle bli kul att träffa dem igen, speciellt Niall. Vi hade bara träffats tre gånger efter London Eye, alltså sammanlagt fyra gånger under tiden jag känt honom, dem hade så fullt upp med sin skiva just nu. Jag suckade tyst. Men en sak jag redan längtade  efter, var att presentera killarna för Tess. Jag log åt tanken. Hon skulle svimma.

Efter en stund hörde jag hur mamma och Joe kom in. Tess, som aldrig hade träffat Joe förut, reste sig upp ur soffan och gick och mötte dem. Jag följde efter och hjälpte mamma med matkassen som hon bar på.
"Hello, i'm Tess. It's so nice to finally meet you Joe, i've heard so much about you" Tess log och räckte fram handen till Joe som log och hälsade.
"Welcome Tess, it's good have you here. Maya, would you mind helping your mom with dinner tonight?"
"Not at all" Jag log svagt och såg på mamma som log tacksamt.
"Where's Alexander?" Tess såg sig omkring och tittade sedan leendes på mig och mamma.
"Oh, he's with his grandmother, he's staying over the night at her place, we have a lot to do tomorrow, so he can't be home then. We're gonna pick him up tomorrow at.. half past 3 pm I think" Mamma log snabbt och gick in i köket. Jag grimaserade efter Joe som var påväg ner till studion, och sedan gick jag in till köket efter Tess, som bara skakade på huvudet och tittade frågande på mig. Jag log svagt och viskade till henne att jag skulle förklara senare, och att det var en lång historia.


Då var kapitel 12 uppe. Ledsen för det plötsliga slutet, vill fortsätta så snabbt som möjligt med nästa kapitel :) Kommentera gärna vad ni tycker, blir mer än glad när ni gör det!!! :)

/Marre


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: