Everything about you - kaptiel 10

Jag såg efter honom när bilen for iväg, och log fånigt för mig själv. Var det här påväg att bli något annat än nyfunnen vänskap? Höll jag på att blir kär, i Niall Horan från pojkbandet One Direction? Jag suckade drömmande och gick in i huset. Det var tyst, jag antog att både Alex, mamma och Joe sov vid det här laget. Jag suckade igen och gick upp för trappan och slängde väskan i soffan. Jag bytte snabbt om till mjukisbyxor och ett linne, och la mig sedan ner i sängen bland mina kuddar och täcken. Jag somnade med ett brett leende på läpparna. Det här var första gången jag varit såhär lycklig, sedan Marcus dog för 5 år sedan.


Jag vaknade nästa morgon av att jag hörde och kände någonting som vibrerade nära mitt öra. Jag satte mig sakta upp och gäspade stort. Vad var klockan egentligen? Det tog en stund innan jag hittade mobilen och när jag väl gjorde det såg jag att det var ett okänt nummer som hade smsat. Jag öppnade meddelandet och ett leende spreds över mina läppar när jag märkte att det var från Niall och inte från Harry.

"Hi there my love. How are you today? Would you like to go out and take a cup of coffee later, just the two of us? oh, and Liam says Hi xx Nialler"

Jag gnuggade mig trött i ögonen. Han var bara för söt.. Jag log fånigt och bet mig i läppen. Vad var det med mig egentligen? Jag förstod inte för en sekund hur det kunde vara möjligt att han fick mig att känna såhär.

"I'd love to :) Just tell me time and place, and tell him I said Hi to ;) xxx M."

Jag log när Nialls svar kom bara någon sekund senare. Vi bestämde att han skulle hämta mig om en timme, alltså halv 11. Jag suckade trött och reste mig upp ur sängen.

Jag var klar på 35 minuter, vilket var ovanligt snabbt för att vara mig, jag var inte direkt en morgonpigg människa i vanliga fall. Fast trots det så visste jag anledningen till varför jag var så snabb just den här morgonen. Jag tog upp min väska och mina skor, och gick ut på baksidan av huset. Jag fick syn på mamma, som låg på gräsmattan och solade, och på Joe som satt i skuggan under ett parasoll med solglasögon på och en nyhets tidning i händerna. Jag gav honom en ogillande blick och hindrade mig själv från att himla med ögonen och sucka högt. Det hela var så fånigt, och jag störde mig fortfarande på den där grejen med solglasögonen. Det fanns enligt mig igen mening att ha på dem om man inte ens satt i solen. Trots mina försök att hålla irritationen inne, suckade jag tyst och skakade på huvudet för mig själv. Jag slog mig ner i en av stolarna och tog upp min mobil och klickade igång ett spel.
"So, where were you last night? Your mom tried to call you, twice" sa Joe utan att ens titta upp från tidningen.
"You guys knew I was with Harry, Liam, Niall and Zayn. They took me on sightseeing as you proposed, remember that?"
"That's no excuse to not answer your phone Maya! We almost called the police, but then your mom talked with your cousin Tess on the phone, and she told us where you was." Jag suckade irriterat och tog ett lugnande andetag för att inte börja skrika åt honom på direkten.
"I told you that I was going out with them yesterday. And if you don't listen to me, then it's your problem.."
"I don't want that attitude when you're talking to me, young lady! Do you understand me? This is my house, and now when you're living here, you follow my ruels"
"Don't pretend like you're my dad, Joe! Because you're not, and you will never be! And by the way, what was that thing about you wanted to "start over from the beginning, and be friends" huh?!" Jag reste mig upp så hastigt att stolen som jag satt på välte omkull. Jag såg hur mamma förvånat lyfte på huvudet och tittade med chockad blick på mig. Jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken och hur jag bara ville slå till honom.
"Mom, I say this so you can hear, this idiot obviously don't understand what I say. I'm going out with Niall today, and I call you if I'll be out longer than 5 pm. Ok?" Jag log snabbt åt mamma som nickade och log osäkert tillbaka. Jag var ju egentligen inte arg på henne, utan på Joe, men jag kunde ändå inte låta bli att ge henne en mörk blick, det var ju faktiskt hon som hade tvingat mig till att flytta ihop med honom. Sedan slet jag upp väskan och mina skor och sprang tillbaka in till hallen.

Niall kom precis när jag hade knutit på mig skorna. Jag var glad att han äntligen var här, då fick jag nånting annat att tänka på än Joe. Jag drog ett djupt andetag och öppnade dörren åt honom.
"Oh, hello beautiful" Han log brett och gav mig en lång, mysig kram. Jag log och slog armarna runt honom. Jag suckade tyst och vilade mitt huvud på hans axel en stund. Det här var något jag kunde vänja mig vid.
"Hello Niall" Jag kastade en blick ut mot baksidan och såg att Joe och mamma satt vid bordet och drack kaffe och pratade. Säkert om mig. Jag suckade tyst och såg på Niall igen.
"Shall we go?" Han blinkade och log sött igen. Jag nickade och tog upp min väska från golvet. Det kändes så bra att äntligen få umgås med Niall ensam, för på nåt sätt kändes det som att jag kunde vara helt mig själv med honom. Jag log åt tanken, och såg på honom. Han var redan i full gång med att berätta om sin morgon. Jag log och tittade lite smått chockat på honom när jag märkte vilken energi han hade.
"So Niall, where are we going today?" Jag log och tog hans hand och flätade in mina fingrar i hans.
"Hm.. I don't know actually. I haven't really planned that... I thought that we just could... you know, hang out. Han log oskyldigt och tittade på mig. Jag log och skakade roat på huvduet. Jag såg hur han flinade retsamt och tittade på mig med de där underbara ögonen. Det var en härlig känsla, och jag rodnade svagt igen.
"Well, we could go to Starbucks, they have really good coffee. And they also have tea if you don't like coffee, and sandwiches, biscuits..." Han stannade upp och tittade undrande på mig.
"That sounds great, let's go there. Is it far from here?" Jag gav Niall ett litet leende och tog sedan upp min mobil. Snabbt var jag inne på internet och hittade efter en kort stund en vägbeskrivning till närmaste Starbucks café.
Det var drygt 1 km in till stan, och därifrån var det kanske en halv km till caféet.

Plötsligt ringde min mobil. Av gammal vana tröck jag på svara utan att ens kolla på displayen innan. 
"Hello?"
"Hi Maya, it's Harry. Are you busy today? I wonder if you would like to do something, you know, maybe hang out, watch a movie, or just play some video-games?" Jag stannade till och suckade tyst för mig själv.
"I'm sorry Harry, I can't today, i'm busy. But hey, we'll see eachother on monday?" Jag kunde höra att han blev besviken och kände ett stygn av skuld inom mig.
"Oh, ok, ehm yeah, see ya then" Och så la han på och ett tutande ljud hördes i andra änden. Jag svalde och såg att Niall granskade mig medan jag stoppade ner telefonen i fickan igen.
"What did he wanted?"
"Just hang out" sa jag och log mot honom. Jag hoppades att han inte trodde att jag ville umgås med Harry istället för honom. Han log svagt tillbaka och vi fortsatte sedan gå.
Efter en stund fick jag en känsla av att vi var förföljda, för flera gånger hade jag skymtat en grupp med människor som ständigt dök upp efter oss, och försvann utom synhåll då jag försökte kolla närmare. Jag visste inte om Niall hade märkt något, för han hade betett sig helt som vanligt under tiden vi gått till cafeét.

När vi hade beställt två stycken chai latte, och slagit oss ner vid ett av borden inne på Starbucks, såg jag hur Niall tog upp sin mobil och började knappa på den. Han log lurigt och riktade den sedan mot mig.
"What are you doing, Niall?"
"Smile to the camera! I want a picture of you to have as contact image" Han flinade och tog ett kort på mig när jag log sött. Jag blev ganska nöjd med bilden så jag gav honom tillåtelse att spara den.
Jag tog en klunk av min latte och log sedan svagt mot Niall igen. Vi var tysta en stund och jag såg hur han höll på med mobilen. Han såg plötsligt bekymrad ut. En oroande känsla kom plötsligt krypande, och jag tittade på honom.
"Whats wrong?" Jag log försiktigt för att dölja mina känslor, jag visste att något inte var som det skulle. Och jag hade haft rätt, för när jag böjde mig fram och fick syn på bilden, som föreställde mig och Niall, igår utanför milkshake city, hand i hand, fick jag en chock. Ovanför bilden stod det: "One Direction's Niall Horan, holding hands in public with new mystery, dark haired girl!" och under var det en kort artikel.
Jag stirrade på bilden en stund och satte mig sedan chockat ner på stolen igen.
Känslorna bubblade inom mig och jag kände hur allt bara blev tomt. Niall gav mig en ledsen blick, som för att säga 'snälla, förlåt mig'. Jag svalde och skakade svagt på huvudet. Det kunde inte vara sant, det som absolut inte fick hända, hade hänt. Men varför? Visst hade det varit ovanligt lite folk ute på stan just den dagen.. Eller?
Jag kände hur jag började må illa och reste mig tvärt upp och sprang allt vad jag orkade mot toaletten på cafeét. Väl där inne, kom hela min frukost upp igen. Det kunde verkligen inte bli värre än vad det var just nu.

Först: ledsen för dålig update, var i London på klassresa förra veckan, så har inte haft möjlighet att skriva nånting då :) och sen: vad tycker ni? :D nu börjar det ju hända lite saker, hehe ;)
Kommentera nu mer än gärna vad ni tycker och vad som är bra/dåligt med hur jag skriver och handlingen i novellen, och vad NI vill ska hända. (Har många idéer, men är till 110% öppen för andra förslag också) Blir så sjukt obeskrivligt glad när det visar en oläst kommentar när man kommer in på bloggen :D

/Marre